Φωτοβολταϊκά σε στέγες

image-rooftop

Από τον Ιούλιο του 2009, με ανάλογη Υπουργική Απόφαση, άνοιξε ο δρόμος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πεδίων για οικιακούς χρήστες και μικρές επιχειρήσεις. Η εγκατάσταση αυτή γίνεται στη στέγη ή το δώμα του κτίσματος και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 10 kW εγκατεστημένης ισχύος. Ο επενδυτής υπογράφει 25ετές συμβόλαιο με τη Δ.Ε.Η. για την πώληση όλης της παραγόμενης ενέργειας σε προνομιακή τιμή (0.55 €/kWh)

Έτσι, αν έχουμε το βέλτιστο προσανατολισμό και κλίση, μπορούμε να επιτύχουμε έσοδα έως και 650 €/μήνα εξασφαλισμένα για 25 χρόνια και μάλιστα το εισόδημα αυτό αυξάνεται ετησίως με βάση τον πληθωρισμό. Η απόσβεση της επένδυσης επιτυγχάνεται σε 5 έως 7 έτη, προσφέροντας 18 με 20 χρόνια καθαρού κέρδους. Επομένως, η συνολική απόδοση του κεφαλαίου σας φτάνει το 20% περίπου ετησίως.

Να τονίσουμε ότι το εισόδημα αυτό είναι πλήρως αφορολόγητο, δεν απαιτείται η ύπαρξη εταιρίας ούτε άλλες διαδικασίες με εφορίες. Οι διαδικασίες είναι σχετικά απλές και γρήγορες και αναλαμβάνονται πλήρως από την εταιρίας μας. Εσείς μένει απλά να πάρετε την απόφαση για μια τόσο δελεαστική επένδυση και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς.